Kínos BL-búcsú – a Veszprém nyert, de a Skjern ment tovább

  • Telekom Veszprém
  • 2018.03.31
  • 19:18
Nem tudta ledolgozni hétgólos hátrányát, így búcsúzott a Bajnokok Ligája idei küzdelmeitől az előző négy idényben rendre négyes döntőig jutó veszprémi kézilabdacsapat.

Roppant nehéz, de korántsem megoldhatatlan feladat várt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Telekom Veszprémre, amely szombat koraeste azért futott ki a Veszprém Aréna parkettjére a dán Skjern ellen, hogy ledolgozza múlt héten összeszedett hétgólos hátrányát. „Veletek vagyunk, győzni akarunk” – ordította az O-szektor már negyven perccel a kezdést megelőzően, a szurkolók tehát megmutatták, hogy a közelmúlt nem várt fiaskói ellenére is kitartanak kedvenceik mellett.

Ljubomir Vranjes vezetőedző kevert egyet a paklin, vagyis két helyen is cserélt a tizenhatos meccskeretben az „odavágóhoz” képest: Cristian Ugalde és Ligetvári Patrik helyére Jamali Imant és Schuch Timuzsint nevezte.

Elképesztő elánnal kezdett a magyar bajnok, Marguc után Ilic is eredményes volt az első percben. A dán támadásokat olyan hangzavar kísérte, amilyet utoljára talán a Március 15. utcai csarnokban lehetett hallani. A vendégek – kapusukat lehozva – hét a hat ellen támadtak, Olsson talált így először rést a bakonyi falon. Manaszkov is beköszönt, amire Eggert hetesből, a másik veterán dán, Söndergaard pedig átlövésből válaszolt. A jó kezdés ellenére tehát hamar elillant a hazai előny (5. perc: 3-3).

Marguc értékesítette az első veszprémi hetest, s Lékai is feliratkozott a gólszerzők közé. A zöld-fehéreknél ismét Söndergaard villant. Tönnesen löketét kiütötte Nielsen, de a kipattanót Blagotinsek bevágta (10. perc: 6-4). Eggert a második hetest is bevágta, majd az exveszprémi kedvenc, Myrhol egyenlített.

Ilic és Olsson „pengeváltása” után utóbbit kiállították két percre, amit 3-0-s szériával büntetett a Telekom (17. perc: 10-7). Ole Nörgaard időt kért, Söndergaard harmadszor is jól célzott, Tönnesen duplájával aztán először nőtt négyre a különbség. Megtörni viszont nem sikerült az északiakat, akik Nielsen védéseivel és Jesper Konradsson átlövéseivel visszakapaszkodtak 13-11-re.

Mikler helyére Alilovic érkezett, aki rögtön egy védéssel mutatkozott be. Hasonlóan nagy tapsot kapott Marguc gyönyörű kínaija is. A Skjern egy pillanatra sem adta fel: Eggert hetesből, Christensen a szélről volt eredményes. Az egálért is támadhattak a vendégek, de Alilovic útját állta a lövésnek. A pihenő előtt Nenadic kétszer is megzörgette a hálót, együttese így háromgólos előnnyel fordulhatott (16-13).

Alilovic ott kezdte, ahol a szünet előtt abbahagyta, ezúttal Olsson átlövését tolta ki. A jobbszélsők pillanatai következtek: Gajic és Rasmussen villant meg. Gajic és Manaszkov újabb szemet gyönyörködtető kínait hozott össze, a várt különbség felét ledolgozta a Vranjes-csapat (18-14). Lélektani szempontból (is) rosszkor jött Terzic kisbüntetése, hiszen Eggert és Söndergaard révén feljött kettőre a rivális.

Vranjes második időkérése sem hozta meg a várt áttörést, továbbra is két-három gól között ingadozott a különbség. Nenadic beállása ugyanakkor remek húzásnak bizonyult, a szerb játékmester már négy gólnál járt (39. perc: 22-19). Ám sajnos így sem sikerült leszakítani a vendégeket, akik a találkozó kétharmadánál felzárkóztak egyre. Ébresztőt fújt a publikum, ami aztán egy pillanat alatt átcsapott az addig mutatott fergeteges szurkolásba.

Manaszkov játékát sem érhette kritika, a macedón balszélső vezetésével újra ellépett hárommal a Telekom. Ekkor időt kért Nörgaard mester, csapata pedig a játékrész derekához érve ledolgozta hátrányát (45. perc: 24-24). A dánok cserekapusa, Ivanisevic is jól szállt be, ám Alilovic is remekelt, így nem vette át a vezetést a dán ezüstérmes.

Nenadic vezetésével újabb rohamot indított. Noha Ivanisevic továbbra is hozta a bravúrokat, tízzel a vége előtt négyre nőtt a differencia (29-25). Mikkelsen gólja azt jelentette, hogy a Veszprémnek már nyolccal kellett volna nyernie. Manaszkov még halvány reménysugarat nyújtott, de Eggert hetedik hétméterese és Ivanisevic gólja mindet eldöntött. „Hol csapatunk?” – kérdezte az O-szektor, melynek egy része már öt perccel a lefújás előtt hazaindult (30-28). A vége gólzáport hozott, de a Veszprémnek már nem volt esélye a továbbjutásra. A 34-29-es végeredményt Sulic állította be, a Telekommal 2012 után fordult elő ismét, hogy nem jutott nyolc közé a sorozatban.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Telekom Veszprém–Skjern Handbold 34-29 (16-13)
Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Pichon, Reveret (franciák).
Veszprém: Mikler – Marguc 4 (2), TÖNNESEN 5, Blagotinsek 2, Lékai 1, Ilic 3, MANASZKOV 6. Csere: ALILOVIC (kapus), Sulic 1, Schuch, Jamali, Nilsson 1, Terzic, Gajic 2, NENADIC 9 (2). Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
Skjern: Nielsen – Rasmussen 3, J. KONRADSSON 5, Myrhol 3, Stenbacken 1, Olsson 1, Christensen 2. Csere: IVANISEVIC (kapus) 1, SÖNDERGAARD 5, Mikkkelsen 1, EGGERT 7 (7), T. Konradsson. Vezetőedző: Ole Nörgaard.
Kiállítások: 18, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 6/5, ill. 7/7.
Továbbjutott: a Skjern 61-59-es összesítéssel.

Így látták a főszereplők

Ljubomir Vranjes: – Nagyon szomorú, dühös és csalódott vagyok. Ma jó meccset játszottunk, a probléma az első találkozón volt. Nagy volt rajtunk a nyomás, rizikót is vállaltunk. Mindent megpróbáltunk, de nem sikerült. Vállalom a felelősséget a kudarcért. Nem adom fel, a következő meccsen is küzdeni fogunk. A BL véget ért, ami nem méltó a Veszprémhez. Az összecsapás közben többször is azt éreztem, hogy meglehet a továbbjutás, de ilyenkor mindig jöttek a hibáink. Megértem a szurkolók csalódottságát, ők is dühösek, akárcsak én. Új csapatot építünk. Hittem benne, hogy már idén meglehet a BL, de Skjernben ezt elrontottuk.

Schuch Timuzsin: – Nagyon csalódott vagyok. Az első meccsen ment el a továbbjutás. Ma mindent megpróbáltunk, négy öt góllal el is léptünk, de a Skjern azonnal megbüntette a hibáinkat. Most padlón vagyunk, de az a legszebb a sportban, hogy fel lehet állni, s meg lehet mutatni, hogy többre vagyunk képesek.

Ole Nörgaard: – Két fantasztikus meccsen vagyunk túl. Dániában harcoltuk ki a továbbjutást, ahol egyénileg és csapatként is minden idők legjobbját nyújtottuk. Tudtuk, hogy nehéz lesz, de megcsináltuk. Nagyon büszke vagyok a fiúkra.

Markus Olsson: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz, s, hogy minimálisra kell csökkenteni a hibáink számát. Nagyszerűen teljesítettünk, s a kapusaink is sokat segítettek. Nagyon boldog vagyok, még mindig az egekben jár az adrenalinszintem.


A BL-búcsút követő sajtótájékoztató - vágatlanul

Ljubomir Vranjes, Schuch Timuzsin, Ola Norgaard és Markus Olsson értékelte a Telekom Veszprém-Skjern Bajnokok Ligája nyolcaddöntő második mérkőzését.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2017/18
1. Telekom Veszprém 50
2. MOL-Pick Szeged 46
3. Grundfos Tatabánya KC 42
4. Balatonfüredi KSE 40
5. Sport36-Komló 26
6. Csurgói KK 25
7. CYEB Budakalász 24
8. Dabas KC VSE 20
9. Eger SBS Eszterházy 19
10. B.Braun Gyöngyös 17
11. Ceglédi KKSE 17
12. Ferencváros 16
13. Váci KSE 16
14. Orosházi FKSE- LINAMAR 6
utolsó módosítás 2018. május 06. 21:17
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2017/18
1. Paris Saint-Germain 23
2. Telekom Veszprém 18
3. SG Flensburg-Handewitt 18
4. THW Kiel 16
5. Kielce 15
6. Meskov Breszt 10
7. RK Celje 7
8. Aalborg Handbold 5
utolsó módosítás 2018. március 04. 21:41
tovább »