Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bóka Bendegúz nagy lehetősége

2014. március 21. 11:28
A férfi kézilabda élvonalban szereplő Balatonfüredi KSE balszélsője első ízben kapott meghívót a felnőtt válogatott keretébe.

Bóka Bendegúz tovább bontogathatja szárnyait, hiszen Mocsai Lajos szövetségi kapitány számít rá a németek elleni felkészülési mérkőzések bő keretében. Az alapszakasz negyedik helyén záró BKSE bátran nyúl fiataljaihoz, így a húsz esztendős fiú is egyre több lehetőséghez jut az alakulatban. Bár korábban már szerepelt a korosztályos válogatottakban, meglepte a „nagyok” közé szóló meghívó.

– Természetesen nagyon boldog voltam, amikor közölték a telefonban, hogy kerettag lettem. A jó hírt először a családommal, majd nevelőedzőmmel, Ferenczy Gáborral osztottam meg – mondta a vehirsport.hu portálnak a füredi nevelésű játékos, majd hozzátette: a lehetőség elsősorban csapata teljesítményének tükre, az pedig külön öröm számára, hogy ő maga is felkelthette a szövetségi kapitány érdeklődését.

Bóka mellett Zdolik Bence és Szöllősi Balázs neve is szerepel a keretben, s a közelmúltban Székely Márton is lehetőséget kapott. A füredi műhelytitkokról elárulta, a szisztematikus szakmai munkának köszönhető, hogy egyre többen ott kopogtatnak a nemzeti együttes kapujában. Elárulta, óriási lehetőség olyan kézilabdázóktól tanulni, mint Pásztor István, akivel közösen veszélyeztetik az ellenfél kapuit a baloldali sarokból.

– Nagyon sokat tanultam és tanulok Pásztor Istvántól, remélem a továbbiakban is el tudok tőle lesni még pár dolgot – jegyezte meg a tehetség, aki társaival egyetemben több fronton is érdekelt a kézilabdapályán.

– Mi fiatalok a felnőtt NB I-es meccsek mellett a junior pontvadászatban is érdekeltek vagyunk valamint az NB I/B s felnőtt mérkőzéseken is hétről hétre pályára lépünk. Előfordul, hogy fárasztó a rengeteg megmérettetés, de inkább kellemes teherként gondolok erre – fogalmazott.

A sportoló elmondta: izgatottan várja már a közös munkát a válogatottal, de sietve megjegyezte, hogy először a soron következő, Gyöngyös elleni bajnoki negyeddöntőre koncentrálnak. Az együttes céljairól megfogalmazta, az alap célkitűzést – 1-6. hely­ – már sikerült elérni, innen már teher nélkül kézilabdázhatnak a minél szebb eredmény eléréséért. 

Zatkalik Dániel
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.