Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Kupát nyertek a floorballosok

2014. március 18. 21:18
Nemzeti ünnepünkön Érden rendezték az amatőr floorball-kupa negyedik fordulóját, ahol a veszprémiek büntetőpárbaj után nyertek.

A hatcsapatos torna lebonyolítása szerint két háromcsapatos csoportban mindenki játszott mindenkivel, majd a kialakult csoporton belüli sorrend szerint. A harmadikok mérkőztek az ötödik helyért, a másodikak a bronzéremért, a csoportelsők pedig a döntőt vívták.

A mieink csoportjában szereplő Ares jelezte, hogy náluk két fő igazolt játékos az ob-II-ben, így ugyan játszanak, de az eredményük nem számít az összesítésben. Tehát a veszprémieknek a döntőbe jutáshoz csak az első meccsüket kellett hozni a most debütáló Csipet Csapat ellen. Az óvatos kezdés után egyre inkább bemelegedett a bakonyi csapat, látszott, hogy mindenki élvezi a játékot. Jól működött a védelem és az abból induló letámadásoknál a fiatalok gyorsasága meghozta a gyümölcsét. Minden gyerek kivette részét a gólszerzésből, nagy volt az öröm a 8-3-as végeredmény láttán.

Az Ares ellen is mindenki kivette részét a gólszerzésből, lehengerlő játékot nyújtott az egész együttes.

A döntőt a nagy rivális Ajkai Fekete Lovak ellen vívták. A meccs első félidejében nagyon jól tartották magukat a mieink. Az ajkaiak nem tudták átlőni zárt védekezésüket, a „gyíkok” viszont két letámadásukat is gólra tudtuk váltani. A második félidőre aztán fogyni látszott már a csapat ereje, egyre többször csúszott hiba a védekezésben és nem sikerültek a kontrák. A nagy nyomás ellenére végül sikerült döntetlenen tartani a mérkőzést, így három büntető döntött az elsőségről. Nálunk két fiatal, Berki-Müller Ákos és Kasza Balázs, és egy rutinos játékos, Török András vállalta a nehéz terhet. Az idegek harcát pedig a Lizards FT nyerte, amely második kupagyőzelmét szerezte az amatőrök között.


A veszprémiek eredményei
Csipet Csapat–Lizards FT 3-8
Ares–Lizards FT 3-10
Döntő Lizards FT–Ajkai Fekete Lovak 2-2, büntetőkkel 4-3

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.