Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Hatan is dobogóra állhattak őszi Spartacus-kupán

2017. november 9. 7:30
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület hat éremmel tért haza a Csákberény rendezett kétnapos, nemzetközi, normáltávú, egyéni tájfutóversenyről.

Kétnapos, nemzetközi, normáltávú tájékozódási futó versenyt rendeztek október utolsó hétvégéjén a Vértes-hegységben.

– A színvonalas megmérettetésre kemény terepen és kemény körülmények között került sor. A második versenynapon az országot elérő, orkán erejű széllel és szakadó esővel érkező hidegfront óriási próbatétel elé állította a résztvevőket és a rendezőket egyaránt. Többen feladni kényszerültek a pályák teljesítését, és a versenyközpontban is rohamtempóban le kellett bontani a sátrakat, a szélvihar elől mentve az értékeket. Az eredményhirdetés idejére, a kora délutáni órákra szerencsére elmúlt a vihar, így azt már minden fennakadás nélkül meg lehetett tartani – mesélte portálunknak Mérő Edit, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferense.

Gaschler Emma a dobogó tetején - Fotó: Máthé IstvánGaschler Emma a dobogó tetején - Fotó: Máthé István

Az idén 65. alkalommal megrendezett versenyre számos külföldi futó is érkezett, a magyaroknak így cseh, szlovák, osztrák, finn, szlovén, német, norvég, svéd és svájci ellenfelekkel is meg kellett küzdeniük, akik szép számmal képviseltették magukat a dobogón is. A férfiaknál a 60, a 75 és a 80, valamint a nőknél a 70 és a 75 éves mezőnyben például kizárólag külföldiek kerültek be a legjobb három közé.

Ezekben a rangos mezőnyökben a Veszprémi Honvéd Sportegyesület hat tájfutójának sikerült dobogós helyezést elérnie.

Eredmények: 1. Gaschler Emma (W12C), 2. Bálint Gergő (M12C), 3. Angyal Dániel (M14B), 3. Vass Bence (M15-18C), 3. Tóth Attila (M35A), 1. Molnár Zoltán (M40).

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.