Bemutatkoztak a csapatok

  • Telekom Veszprém
  • 2017.08.25
  • 23:13
A résztvevő együttesek bemutatásával péntek este elstartolt a Handball City Fesztivál.

Péntek este kezdetét vette a háromnapos Handball City Fesztivál, melyet a veszprémi kézilabdaklub alapításának 40. évfordulója alkalmából hívtak életre. Az esemény első attrakciója a Hegeshow társaság kerékpáros bemutatója volt. A folytatásban Szalai Edit és Mosonyi József, azt est házigazdái vették magukhoz a szót. Elsőként a Celje együttesét szólították a színpadra. A veszprémi közönség kedvencet is választott a szlovén együttesből. A Telekomnál kézilabdázó Gasper Marguc testvérét, Gal Margucot hangos tapsviharral köszöntötte a publikum.

Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

Még nagyobb üdvrivalgás fogadta, Borbély Ádámot, aki idén nyáron igazolt a lengyel Plock csapatához a Telekomtól. ­A fiatal hálóőr elmondta, a több játéklehetőség reményében igazolt lengyel barátainkhoz, s azon fog dolgozni, hogy egy napon visszatérhessen a nevelőegyesületéhez.

Borbély Ádám

A szintén lengyel, 2016-os Bajnokok Ligája győztes Kielce bemutatkozása után a mieink is színpadra vonultak. Ljubomir Vranjes vezetőedző elmondta, a tornán szeretné kipróbálni az együtteshez idén érkező játékosokat, de mint minden meccsén, most is győzelemre tör legénységével. Vranjes a magyar nyelvvel is barátkozik, a magyar válogatott szövetségi kapitányaként arra törekszik, hogy mihamarabb megtanuljon magyarul.

A fesztivál első napja dedikálási lehetőséggel, s tűzijátékkal zárult.

A kézilabdatorna szombaton veszi kezdetét. Az első elődöntőben (15.30) a lengyel Kielce és a szlovén Celje méri össze erejét, 18.00-tól pedig a házigazda Telekom Veszprém és a lengyel Plock csap össze a másnapi (18.00) fináléba jutásért. A vesztesek 15.30-től a bronzért csatáznak majd.

A vasárnapi program a 13.30-kor kezdődő gálamérkőzéssel indul. Ez alkalommal búcsúzik ugyanis a bakonyi közönségtől az egyesület két legendás játékosa, Gulyás Péter és Iváncsik Gergő; az általuk összeállított gárdák mérkőznek meg egymással a kétszer tizenöt perces találkozón.

Gulyás Péter csapatát – Velky Mihály és Kaló Sándor edzők irányításával – Perger Zsolt, Pardi Károly, Gulyás Péter, Török Lajos, Sótonyi László, Keller Lajos, Gulyás István, Végh József, Putics Jenő és Zsigmond György alkotja.

Iváncsik Gergőét pedig Szabó Imre, Iváncsik Gergő, Diaz Ivo, Brenner László, Iváncsik Tamás, Perez Carlos, Putics Barna, Pásztor István, Jevgenyij Lusnyikov és Eklemovics Nikola. Az alkalmi alakulatot Zdravko Zovko és Csonti Rudolf dirigálja majd.

A derbit követően a klub ünnepélyesen visszavonultatja a két ikon, Gulyás hármas és Iváncsik négyes számú dresszét, melyeket már soha többet nem viselheti senki a Veszprém csapatában. Az Aréna mennyezetére kerülnek Éles József hatos, Marian Cozma nyolcas, Carlos Perez tízes és Csoknyai István tizenegyes számú meze mellé.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2017/18
1. Telekom Veszprém 50
2. MOL-Pick Szeged 46
3. Grundfos Tatabánya KC 42
4. Balatonfüredi KSE 40
5. Sport36-Komló 26
6. Csurgói KK 25
7. CYEB Budakalász 24
8. Dabas KC VSE 20
9. Eger SBS Eszterházy 19
10. B.Braun Gyöngyös 17
11. Ceglédi KKSE 17
12. Ferencváros 16
13. Váci KSE 16
14. Orosházi FKSE- LINAMAR 6
utolsó módosítás 2018. május 06. 21:17
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2017/18
1. Paris Saint-Germain 23
2. Telekom Veszprém 18
3. SG Flensburg-Handewitt 18
4. THW Kiel 16
5. Kielce 15
6. Meskov Breszt 10
7. RK Celje 7
8. Aalborg Handbold 5
utolsó módosítás 2018. március 04. 21:41
tovább »