Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elstartol a 24. Veszprém Rallye

2017. július 7. 9:25 // Forrás: Veszprém Rallye
Klasszikus, hagyományos pályákon rendezik meg az előttünk álló hétvégén a Veszprém rallit.

Az idei bajnokság ötödik futamát a korábban megszokottakhoz hasonlóan, murvás szakaszokon bonyolítják le. A csütörtöki hivatalos teszt után, pénteken már az adminisztratív és a technikai átvételek zajlanak. A verseny központja idén is a Veszprém Arénánál lesz, itt állítják fel a hétvégi szervizparkot, és versenyirányítást is a létesítménynél alakítják ki.

Archív Fotó: Facebook - Veszprém Aréna/Baumann BélaArchív Fotó: Facebook - Veszprém Aréna/Baumann Béla

A murvás futamoknál idén bevezettek egy újdonságot, méghozzá a kvalifikációt, amelyen az első osztály, első tizenöt párosa vesz részt. A királyszentistváni pályán pénteken fél hat és fél kilenc között bonyolítják le a külön miniversenyt, amely arról dönt, hogy ki, hányadiknak választhat rajthelyet szombatra.

A 24. Veszprém Rallye érdemi része nagyjából másfél napra koncentrálódik. Szombaton délután és kora este egy helyszínen (Márkó-Jutaspuszta) két, vasárnap további három pályán (Kislőd, Hegyesd, Vigántpetend) hat gyorsasági szakaszt rendeznek. A díjkiosztó ünnepséget pedig vasárnap délután fél háromtól a Veszprém Aréna előtt tartják meg.

A hegyesdi szakasz nagy része nézők előtt elzárt, ezt leszámítva valamennyi helyszín látogatható. Tobábbi információ – térképek, időterv, részletes műsorfüzet – itt érhetők el.

Igazi sztárparádé várható, nem kevesebb, mint 20 R5-ös technikájú autót neveztek. Az Országos Rally Bajnokságban (ORB) 65, a Rallye2-es bajnokságban közel harmincan várják a hétvégi száguldás rajtját.

Érdekesség, hogy egy korábbi háromszoros magyar bajnok pilóta is visszatér a „táncba”: 2003, 2006, és 2007 legjobbja, Benik Balázs egy R5-ös Skoda Fabiaval indul az eseményen, hosszú kihagyás után. A magyar bajnokságot a címvédő Herczig Norbert, Bacigál Igor kettős vezeti, előnyük azonban csupán tíz pont az őket üldöző Hadik András, Kertész Krisztián egységgel szemben. A győzelemért és a dobogóért azonban ettől jóval többen lehetnek esélyesek. Számításba kell venni Turán Firgyest, Vincze Ferencet, Velenczei Ádámot, Kazár Miklóst és akár a Veszprémben mindig jó formát mutató Ranga Pétert is.

vehirsport.hu
további cikkek
Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben. 2024. április 21. 11:17 Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt Rally Hungary Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt A román Simone Tempestini, Sergiu Itu kettős győzelmével zárult a rali Európa-bajnokság (ERC) idei nyitófutama, a Rally Hungary Veszprémben, ahol a Csomós Miklós, Nagy Attila duó harmadikként zárt. 2024. április 14. 21:48 Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. Rally Hungary Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. A finn Mikko Heikkilä, Kristian Temonen duó áll az élen a Veszprémben és környékén zajló rali Európa-bajnoki (ERC) idénynyitó futam, a Rally Hungary második, szombati versenynapja után, legjobb magyarként pedig Csomós Miklós hatodik az összetettben. 2024. április 13. 21:55 Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Rally Hungary Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Az Erik Cais, Igor Bacigál cseh, szlovák kettős volt a leggyorsabb a rali Európa-bajnokság (ERC) nyitófutamának, a Veszprémben és környékén pénteken rajtolt Rally Hungary-nek a Királyszentistvánban rendezett prológján, melyen a László Martin, Bán Viktor páros csak egy tizedmásodperccel maradt el az éllovastól. 2024. április 12. 21:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.