Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

Sportválasztó mozgáskorlátozottaknak

2014. január 30. 13:45
Rögbi, kosárlabda, asztalitenisz, lovaglás és tánc. Ezeket a sportágakat bizony kerekesszékkel is űzni lehet, erről bárki megbizonyosodhatott szombaton a Lovassy gimnáziumban tartott Meri sportnap keretében.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége és a Magyar Paralimpiai Bizottság szervezésében létrejött sportválasztó nap szombaton Veszprémben mutatkozott be, azzal a nem titkolt céllal, hogy a mozgáskorlátozott fiatalok megismerhessék és kipróbálhassák a kerekesszékkel is űzhető sportokat.

Rögbi bemutatót is tartottakRögbi bemutatót is tartottak

A Lovassy gimnázium termeiben egész nap zajlottak az események, egymást követték a különböző bemutatók, versenyek. A hivatalos megnyitót követően sokan figyelték a keresszékes kosár meccset, de az asztalitenisz és vívás is hívogatta az érdeklődőket. Az is bebizonyosodott, a mozgáskorlátozottaknak a búvárkodásról sem kell lemondaniuk, s ha szükséges, segítő és terápiás céllal egy kutya is melléjük szegődhet.

Bárki beülhetett egy kerekesszékbeBárki beülhetett egy kerekesszékbe

A nap zárásaként táncgálával készültek a szervezők. Bemutatkozott a veszprémi Rolling up csoport, de az ország számos pontjáról utaztak városunkba mozgáskorlátozottak, hogy egyedi koreográfiájukkal lenyűgözzék a helyi közönséget, akik minden esetben hatalmas tapssal köszönték meg a bemutatóba fektetett munkát.

Bemutatkozott a Rolling up veszprémi tánccsoport isBemutatkozott a Rolling up veszprémi tánccsoport is

Bízom benne, hogy a mai napot követően egyre többen kezdenek el sportolni azok közül, akik kerekesszékhez vannak kötve - fogalmazott Porga Gyula polgármester a délutáni gálát megelőzően, hozzátéve, a sport az élet egyik nagy csodája, s többek között arra is alkalmas, hogy közel hozza egymáshoz az embereket.

Porga Gyula (jobbra)Porga Gyula (jobbra)

Az országjáró programsorozat az ősszel még Győrbe, Miskolcra, Kaposvárra, Nyíregyházára és Szegedre látogat el.

 

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.