Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Petíció a kalapácsvetésért

2014. január 30. 13:45 // Forrás: Németh Attila, VEDAC
Támogassa a magyar és a veszprémi atlétika tradicionális versenyszámát, kerüljön fel a kalapácsvetés a Gyémánt Liga programjába!

Sikereink egyik kovácsa veszélybe került! Pedig a kalapácsvetés az atlétika egyik hagyományos versenyszáma, évszázados tradíciókra tekint vissza. A női kalapácsvetés 2000-ben került fel az olimpiai programba, és folyamatos fejlődést mutatott a résztvevők és a világcsúcsok számát tekintve egyaránt.

Ezzel a fejlődéssel azonban ellentmond az a törekvés, hogy a stadionon kívülre helyezzék a kalapácsvetést, valamint a Gyémánt Liga sorozatból is kivették a versenyszámot.

Orbán ÉvaOrbán Éva

A veszprémi atlétika a VEDAC révén három kalapácsvető olimpikonnal is büszkélkedhet. Kiss Balázs városunk egyetlen olimpiai bajnoka, női vonalon Tudja Julianna egyszer, Orbán Éva pedig már háromszor képviselte a királynék városát az ötkarikás játékokon. A veszprémi utánpótlás is remek eredményekkel büszkélkedhet, Pásztor Bence, Töreky Balázs és Fertig Fruzsina is az elődök nyomdokaiban jár.

Nemzetközi összefogás indult a kalapácsvetésért, egy petíció aláírásával bárki támogathatja a kalapácsvetés Gyémánt Liga programjába történő bekerülését. Biztatunk minden sportbarátot, hogy ITT „írja alá” a petíciót:

A kitöltéskor fontos tudni, hogy a petíció a megadott e-mail címre küldött linkre kattintva válik érvényessé.

vehirsport.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.