Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Blog: „Houston baj van”

2016. május 26. 22:15
Három meccsen két pont – az 1. FC Veszprém mestere, Madarász János ismét billentyűzetet ragadott, s beszámolt együttese előző három bajnokijáról.

Houston baj van – ezt az elhíresült mondatot szerintem már mindenki ismeri, ezért nem is írom le, hogy kitől és mikor hallhattuk. Mindenesetre az elmúlt időszakot átélve talán én is kiabálhatnám. Az űrhajót végül is szerencsésen sikerült letenniük, s én is abban reménykedem, hogy a körülményeinkhez képest sikeresen be tudjuk fejezni a bajnokságot. Jártunk Dunaújvárosban, majd szerepelt nálunk a Nyírgyulaj és a Mezei-Vill gárdája. Dunaújvárosban vereséget szenvedtünk, a másik két alakulattal pedig remiztünk. Na, de menjünk szépen sorjában.

Kétarcú veszprémi csapat Dunaújvárosban

Azzal már nem untatlak titeket, hogy hányan is hiányoztak a keretünkből, mert aki követ minket, az úgy is tudja, aki nem, az ezután sem fogja tudni. Szóval Dunaújvárosban volt jelenésünk, ahol semmiképpen sem mi voltunk a találkozó esélyesei, hiszen ellenfelünk nagyon jó formát mutat az egész idényben. Ettől függetlenül nem feltartott kézzel érkeztünk hozzájuk. Úgy voltunk vele, hogy ha vereséget szenvedünk, azt úgy tegyük, hogy ne azzal legyünk elfoglalva, hogy ha meglettünk volna, akkor nyerünk. A nehézségeink ellenére is felvállaltuk a nyílt játékot. Ellenfelünk a félpályán kezdte meg a védekezését, tehát kontrákra rendezkedett be. Jól tették, mert amikor labdát szereztek, sokszor elég kellemetlen helyzetbe tudták hozni a csapatomat, és sokszor nem rajtunk múlott, hogy nem góllal fejezték be az akcióikat.

Amit ők jól csináltak, azt mi igen rosszul. Gyermeteg hibákat vétettünk. Pontatlanok voltunk, a nem megfelelő döntéseink pedig szinte végig meghatározták a játékunkat. A védekezésünk egyénileg katasztrofális volt, így pedig csapatként is nehéz működni. Viszont voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor határozottan jó dolgokat csináltunk. Úgy vélem, hogy az akkori állapotunkban mutatott kétarcúság érthető. Bár engem kintről nagyon zavartak a védekezési hibák, el kellett fogadnom, hogy most az „űrhajónk” hibás és toldozni, foltozni kell. Riválisunk játékosait ez persze nagyon nem zavarta, akik minden hibánkat igyekeztek kihasználni. De azért a végén ők sem lehettek nyugodtak, mert igyekeztünk rajtuk maradni, hogy a végén valahogy pontot hozzunk el. Sajnos nem sikerült, de játékosaim mindent megtettek annak érdekében, hogy sikeresek legyenek. Viszont el kell ismerni, azon az estén ellenfelünknél jobb egyéni teljesítmények voltak, ami miatt megérdemelten győztek.

Ki kell térnem a szurkolóinkra is egy picit, akik külön busszal jöttek és nagyon jó hangulatot csináltak a csarnokban. Végig biztattak minket úgy, hogy egy pillanatig sem jutott eszükbe, hogy bántsák a játékosaimat. Sőt, a vereségünk ellenére is megköszönték a srácoknak, hogy nem adták fel egy pillanatra sem. Köszönjük nekik, hogy ebben a nehéz időszakban is mellettünk voltak, vannak! Tehát az „űrhajónk” ha hibásan is, de leérkezett a földre.

„Madi köszönjük”

Ez a mondat fogadott akkor, amikor a Nyírgyulaj játékos-edzőjével, Lovas Norbival találkoztam. Aki nem tudná, annak írom, hogy az alapszakasz utolsó mérkőzésén az Aramis gárdájával találkoztunk, s ha vereséget szenvedtünk volna, nem a Nyírgyulaj került volna a felsőházi rájátszásba. Maga a köszönet jól esett, de én azért egy picit elcsodálkoztam ezen, hiszen ennek valahol természetesnek kéne lennie a sportban. De mint tudjuk, sokaknál nem annyira természetes, sajnos olykor a fair play szelleme nem mindenhol működik. Félreértés ne essék, itt nem magamat akarom fényezni. Sokkal inkább azt szeretném kiemelni, hogy ezt sajnos meg kell köszönni. Na, de lépjünk is tovább ezen, mert nálam ez úgy természetes, hogy nem én vagy a csapatom befolyásolja más együttesek dolgait.

A két „sereghajtó” találkozott egymással és mindkét fél bízott abban, hogy megszerzi első győzelmét a rájátszás küzdelmeiben. Nagy iramú találkozó volt, de elég sok hiba jellemezte az alakulatokat. Szerintem, ha jobban sáfárkodtunk volna az első félidőben a helyzeteinkkel, két-háromgólos előnnyel mehettünk volna pihenőre. Nem így történt. S mi szokott történni ilyenkor, amikor mindkét fél nagyon szeretné a pontokat saját magának? Igen, igen döntetlen. Picit csalódott voltam, hogy nem sikerült nyernünk, de tudomásul vettem, hogy ez nekünk a rájátszásban nemigen akar sikerülni. Hogy igazságos volt-e a döntetlen? Esküszöm, nem tudom megmondani. Szerintem nyernünk kellet volna, de nyilván ezt Lovas Norbi kollégám másképpen gondolja.

Akik ellen szinte mindig megy

Legutóbb az a Mezei-Vill érkezett hozzánk, amely ellen a többségében jól szoktunk játszani. Valahogy fekszik nekünk az a játékfelfogás, amit ők képviselnek. Nemcsak emiatt szoktam örülni, amikor ők érkeznek hozzánk, hanem azért is, mert Turzó József kollégámmal (barátommal) nagyon jókat szoktunk beszélgetni a mérkőzések előtt. Nem történt ez most sem másképp, kielemeztük a jelenlegi helyzetünket. Természetesen ez a barátság fel van függesztve a mérkőzések idejére.

Ők úgy érkeztek hozzánk, hogy nagyon kellett volna nekik a három pont, hogy ne szakadjanak le az élbolytól. Nekünk pedig azért, mert hát ugye bármennyire is nehéz a helyzetünk, mégis csak sportolók vagyunk. Senki sem szeret veszíteni, s ezzel mi is így vagyunk. Természetesen az előjelek nem azt vetítették előre, hogy mi lennénk a párharc esélyesei, de ha valaki ismer, tudja, hogy feladni sohasem fogom, fogjuk.

Azt hiszem, a kilátogató szurkolók nem bánták meg, hogy ezt a mérkőzést választották maguknak, hiszen taktikailag érdekes párharcot vívott a két csapat. Olykor a gatyát téptem le magamról a helyezkedésünk miatt, de azért az meg kell említenem, hogy a srácaim igyekeztek a lehető legjobban játszani. Sárdi Máté is nagyon jól mozgott a kapunkban, aki biztonságot hozott a csapatba. Na, de milyen a kapus élet? Egy védekezési hibánk miatt bravúrt kellett bemutatnia, de pechjére hová pattant a labda? Természetesen a támadó fejére, ahonnan a kapunkban kötött ki. Nézett is ki ránk kérdőn, hogy ezzel most mit tudok csinálni!? Választ nem kapott. :-) Ezzel a góllal mehetünk pihenőre.

A második félidőben mezőnyben jobban tartották a labdát riválisaink, de nagyon nehezen találtak rajtunk fogást és olykor mi is lecsaptunk a hibáikra, próbáltuk gólra váltani azokat. Nem nagy sikerrel. Hét perc lehetett hátra, amikor áttérünk az ilyenkor szokásos öt a négy elleni játékra. Először sajnos nem jól jöttünk ki belőle, mert egy eladott labdából az ellenfelük újra betalált, de ezután már egész jól csináltuk a dolgunkat. A második gólunk után rögtön szépítettünk Boromisza Gabi jóvoltából, utána pedig Tar lőtt egy bombát az ellenfél kapujába.

Feltételezem, sokan úgy gondolták, hogy az érdemi dolgokat már látták a mérkőzésen. Tévedtek! Ellenfelünk is meglépte az emberelőnyös játékhelyzetet és nyolc másodperccel a vége előtt Tar a mi kapunkat is bevette. Na, ekkor volt ám lehajtott fej, összetörés, de azonnal üvöltöttem a pályára, hogy ne lógjanak a fejek, emeljék fel azokat, mert még van nyolc másodperc és koncentráljanak tovább. Hát a srácok szót fogadtak és két tizedmásodperccel a vége előtt egyenlítettek. Jött, ami ilyenkor jönni szokott: nálunk katarzis, ellenfelünknél pedig „késszúrás a szívbe”. Ezzel pontot tudtunk menteni, aminek ismét nagyon örültünk. Hiszen bárhogy is van, a játékosaimnak van tartásuk és jelenleg ennél nincs is fontosabb. Ilyenkor szoktam elgondolkodni azon, hogy a sport mennyi mindenre megtanítja az embert. Olykor kilátástalanul küzdesz valamiért, de mindig van miért küzdeni.

Azt nem tudom megígérni nektek, szurkolóknak, hogy a következő mérkőzésen nyerni fogunk, de azt igen, hogy küzdeni fogunk!

Továbbra is hajrá Veszprém, hajrá magyar futsal!

Madarász „Madi” János

vehirsport.hu
Domján Attila
Férfi futsal NB I felsőházi rájátszás, 2023/2024
M GY D V LG KG GK P
1. HALADÁS VSE 7 4 2 1 28 16 12 21
2. SG KECSKEMÉT FUTSAL 7 5 2 0 21 15 6 20
3. MVFC BERETTYÓÚJFALU 7 3 1 3 21 19 2 15
4. Á STÚDIÓ FUTSAL NYÍREGYHÁZA 7 2 2 3 13 18 -5 10
5. DEAC 7 2 1 4 19 24 -5 8
6. 1. FUTSAL CLUB VESZPRÉM 7 1 0 6 14 24 -10 7
Utolsó módosítás: 2024. április 8. 21:36
Események
Sorozat
Férfi futsal NB I 2023/24
Hazai
1. FC Veszprém
Vendég
Magyar Futsal Akadémia
Időpont
2023. október 20. 18:30
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
3-3
részletek
Sorozat
Férfi futsal NB I 2023/24
Hazai
1. FC Veszprém
Vendég
Maglód
Időpont
2023. november 3. 18:30
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
8-3
részletek
Sorozat
Férfi futsal NB I 2023/24
Hazai
1. FC Veszprém
Vendég
Újpest
Időpont
2023. november 10. 18:30
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
6-0
részletek
Sorozat
Férfi futsal NB I 2023/24
Hazai
Berettyóújfalu
Vendég
1. FC Veszprém
Időpont
2023. november 16. 18:30
Helyszín
Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok
Eredmény
3-0
részletek
Sorozat
Férfi futsal NB I 2023/24
Hazai
1. FC Veszprém
Vendég
Kecskemét
Időpont
2023. november 20. 18:30
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
3-2
részletek
Sorozat
Férfi futsal NB I 2023/24
Hazai
Nyíregyháza
Vendég
1. FC Veszprém
Időpont
2023. november 27. 18:30
Helyszín
Nyíregyháza, Continental Aréna
Eredmény
6-4
részletek
Sorozat
Férfi futsal NB I 2023/24
Hazai
1. FC Veszprém
Vendég
Aramis SE
Időpont
2023. december 1. 18:30
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
7-1
részletek
Sorozat
Férfi futsal NB I 2023/24
Hazai
Nyírbátor
Vendég
1. FC Veszprém
Időpont
2023. december 8. 19:00
Helyszín
Nyírbátori Városi Sportcsarnok
Eredmény
2-8
részletek
Sorozat
Férfi futsal NB I 2023/24
Hazai
1. FC Veszprém
Vendég
PTE-PEAC
Időpont
2023. december 22. 18:30
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
7-2
részletek
Sorozat
Férfi futsal Magyar Kupa 2023/24
Hazai
Hidegkúti SC
Vendég
1. FC Veszprém
Időpont
2024. január 8. 20:00
Helyszín
Budapest, Klebelsberg Kunó Általános Iskola
Eredmény
2-12
részletek
Sorozat
Férfi futsal NB I 2023/24
Hazai
Haladás VSE
Vendég
1. FC Veszprém
Időpont
2024. január 11. 18:30
Helyszín
Szombathely, Haladás Sportcsarnok
Eredmény
5-0
részletek
Sorozat
Férfi futsal NB I 2023/24
Hazai
1. FC Veszprém
Vendég
DEAC
Időpont
2024. január 15. 18:30
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
3-3
részletek
Sorozat
Férfi futsal NB I 2023/24
Hazai
Magyar Futsal Akadémia
Vendég
1. FC Veszprém
Időpont
2024. január 22. 19:00
Helyszín
Budapest, SPORT11 Sport és Szabadidőközpont
Eredmény
1-2
részletek
Sorozat
Férfi futsal NB I 2023/24
Hazai
1. FC Veszprém
Vendég
Haladás VSE
Időpont
2024. január 25. 19:45
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
3-5
részletek
Sorozat
Férfi futsal NB I 2023/24
Hazai
Maglód
Vendég
1. FC Veszprém
Időpont
2024. február 1. 21:00
Helyszín
Monor Városi Sportcsarnok
Eredmény
2-3
részletek
Sorozat
Férfi futsal Magyar Kupa 2023/24
Hazai
Dunaújváros Futsal
Vendég
1. FC Veszprém
Időpont
2024. február 18. 19:30
Helyszín
Rácalmás Sportcsarnok
Eredmény
1-4
részletek
Sorozat
Férfi futsal NB I, felsőház 2023/24
Hazai
1. FC Veszprém
Vendég
Nyíregyháza
Időpont
2024. február 23. 18:30
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
1-2
részletek
Sorozat
Férfi futsal NB I, felsőház 2023/24
Hazai
DEAC
Vendég
1. FC Veszprém
Időpont
2024. február 29. 18:30
Helyszín
DESOK Csarnok - Debreceni Egyetemi Sportaréna
Eredmény
2-1
részletek
Sorozat
Férfi futsal NB I, felsőház 2023/24
Hazai
1. FC Veszprém
Vendég
Berettyóújfalu
Időpont
2024. március 4. 18:30
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
1-5
részletek
Sorozat
Férfi futsal NB I, felsőház 2023/24
Hazai
Haladás VSE
Vendég
1. FC Veszprém
Időpont
2024. március 8. 18:30
Helyszín
Szombathely, Haladás Sportcsarnok
Eredmény
7-2
részletek
Sorozat
Férfi futsal NB I, felsőház 2023/24
Hazai
1. FC Veszprém
Vendég
Kecskemét
Időpont
2024. március 18. 18:30
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
3-4
részletek
Sorozat
Férfi futsal NB I, felsőház 2023/24
Hazai
Nyíregyháza
Vendég
1. FC Veszprém
Időpont
2024. március 25. 18:30
Helyszín
Continental Aréna Nyíregyháza
Eredmény
1-4
részletek
Sorozat
Férfi futsal Magyar Kupa 2023/24
Hazai
PTE-PEAC
Vendég
1. FC Veszprém
Időpont
2024. március 27. 19:00
Helyszín
Pécs, PTE-TTK
Eredmény
1-5
részletek
Sorozat
Férfi futsal Magyar Kupa 2023/24
Hazai
1. FC Veszprém
Vendég
PTE-PEAC
Időpont
2024. április 3. 18:30
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
6-2
részletek
Sorozat
Férfi futsal NB I, felsőház 2023/24
Hazai
1. FC Veszprém
Vendég
DEAC
Időpont
2024. április 8. 18:30
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
2-3
részletek
Sorozat
Férfi futsal NB I, felsőház 2023/24
Hazai
Berettyóújfalu
Vendég
1. FC Veszprém
Időpont
2024. április 22. 18:30
Helyszín
Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok
Eredmény
Sorozat
Férfi futsal NB I, felsőház 2023/24
Hazai
1. FC Veszprém
Vendég
Haladás VSE
Időpont
2024. április 26. 18:30
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
Sorozat
Férfi futsal NB I, felsőház 2023/24
Hazai
Kecskemét
Vendég
1. FC Veszprém
Időpont
2024. május 6. 18:30
Helyszín
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Eredmény
Sorozat
Férfi futsal Magyar Kupa 2023/24
Hazai
1. FC Veszprém
Vendég
Maglód
Időpont
2024. május 11. 18:00
Helyszín
Budapest, Koltay Jenő Sportközpont
Eredmény

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.