Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Veszprémi teniszező a korosztályos válogatottban

2014. január 30. 12:41
Mozgalmas és eredményes hónapok állnak Kalocsai Péter mögött.

A közelmúltban rendezték a HPS Top Series - Soroksár Open elnevezésű nemzetközi versenyt Budapesten, ahol Kalocsai Péter a saját korosztályában indult. Tavalyi összetett győzteseként idén is esélyesnek számított, s ennek megfelelően – a versenyen egyetlen gémet sem vesztve – szerezte meg az első helyet.

A veszprémi tehetség az elmúlt egy évben a két évvel idősebb korosztályban (F12) versenyzett, ahol rengeteget fejlődött. Gyorsan felvette a ritmust, majd hamarosan több országos versenyen is nyerni tudott. Aranyérmet szerzett az esztergomi Kerényi-kupán, a szombathelyi Asbóth-kupán, a fehérvári régiós versenyen, a budapesti Major-kupán pedig egymás után kétszer is diadalmaskodott. Emellett több viadalon vehetett át ezüst, illetve bronzérmet.

Kalocsai Péter bemutatkozhat a válogatottbanKalocsai Péter bemutatkozhat a válogatottban

Szlotta Roland és Horváth Ádám edzők tanítványa párosban is kiválóan megállja a helyét. A magyar vidékbajnokságon párjával első helyen zárt, több országos kiemelt versenyen pedig a dobogón végeztek.

A tízéves fiú eredményei felkeltették a sportági szövetség szakembereinek figyelmét is, így októberben meghívót kapott az F12-es (fiú 12 éves) korosztályos magyar válogatottba.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.