Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Mikler presztízscsatára számít

2014. január 30. 12:41 // Forrás: MTI
Mikler Roland, a magyar férfi kézilabda-válogatott kapusa presztízscsatára számít a spanyolok elleni november 2-i barátságos mérkőzésen, mivel a világbajnok érkezik Debrecenbe, ráadásul a két csapat a januári, dániai Európa-bajnokságon egy csoportban szerepel majd.

"Talán most már közelebb kerülhetünk hozzájuk, lassacskán csak megismerjük őket. Azt biztosan látjuk és többen a bőrünkön is érezzük, hogy a spanyolok teljesen más taktikával, mentalitással lépnek pályára, mint mi" - mondta a szegedi hálóőr a magyar szövetség honlapján. Hozzátette: egyre több spanyol játszik az NB I-ben is és ez is a segítség lehet.

Az elmúlt két év világversenyein minden alkalommal egy csoportban szerepelt a két válogatott. A legutóbbi Európa-bajnokságon nem bírtak egymással a csapatok, 24-24-es döntetlent játszottak, majd fél évvel később az olimpián súlyos, tizenegy gólos (33-22) vereséget szenvedtek a magyarok. Idén a világbajnokságon némileg szorosabb volt a végeredmény, 28-22 a házigazda és később világbajnoki címet szerzett Spanyolország javára.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttese október 28-án kezdi meg az egyhetes közös munkát. Az biztos, hogy a november 2-i összecsapáson teltház, hatezer néző lesz a debreceni Főnix-csarnokban.

vehirsport.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.