Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Cél a negyeddöntő, de a kapitány elődöntőt remél

2014. január 30. 12:05 // Forrás: MTI
Hajdu János megbízott szövetségi kapitány bízik benne, hogy a magyar női kézilabda-válogatott elődöntős lesz a decemberi, szerbiai világbajnokságon, míg elmondása szerint az elnökség várhatóan a hat-nyolc közé jutást tűzi ki célul.

A leukémiával kezelt norvég Karl-Erik Böhn helyére kinevezett szakember a szövetség honlapján elmondta: játékosai még ennél is bizakodóbbak, mert éremmel szeretnének hazatérni.

Hajdu kiemelte: érzése szerint csapata jelenleg hetven százalékos állapotban van, de a vb előtt lesz még kilenc napjuk összecsiszolódni. A vb-n a csoportkör negyedik és ötödik fordulójára, valamint a kieséses szakaszra kellene 90-95 százalékra "feltornázni" az együttest - véli.

A válogatott a tornán sorrendben Csehország, Tunézia, Ausztrália, Románia és Németország válogatottjával mérkőzik Újvidéken. Hajdu szerint az első összecsapás nehéz és fontos meccs lesz. "Ha csúszva-mászva is, de győznünk kell" - fogalmazott.

Ezután jön két könnyebb összecsapás, majd két rangadó, és vélhetően itt dől el, hányadik helyen jut tovább a nyolcaddöntőbe az alakulat. A másik ágról várhatóan a norvég, a lengyel, az angolai és a spanyol válogatott valamelyikével találkozhat a Hajdu-csapat.

A kapitány kitért rá, hogy a jelenleg 28 fős keretet az utolsó összetartásra, november 25-re leszűkíti az utazó 16-osra, mert - mint fogalmazott - nem szeretne senkit sem bizonytalanságban tartani, és nincs szükség felesleges feszültségre.

A magyar női válogatott a két évvel ezelőtti brazíliai vb-ről, valamint a tavalyi londoni olimpiáról lemaradt, 2012 decemberében pedig bronzérmes volt a szerbiai kontinensviadalon.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.