Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Verseny a forró aszfalton

2015. augusztus 10. 21:23
Augusztus 9-én rendezték a Veszprém GoKart idei ötödik háziversenyét, melynek rendezésében ismét az SR Sport egyesület segédkezett.

A kánikulai idő ellenére ismét sokan a benzingőzt választották a strand helyett. Akik kilátogattak a Házgyári úti bér gokart pályára, azok három plusz egy gyermek kategóriában versenghettek és mérhették össze vezetési tudásukat – tájékoztatta portálunkat ifj. Mulicz László.

A huszonegy nevezőt három kategóriában súlyuk alapján, gyermek kategóriában pedig életkoruk alapján osztották be. A résztvevők három gokarttal, háromszor nyolcperces etapokon igyekezhettek kihozni magukból és gokartjukból a legjobb köridőt. Nem volt könnyű harc a „stopper” ellen, mert a forró aszfalton hamar túlmelegedtek a gumik, így kezdetét vehette a taktikázás is. Általában két-három mért kör után egy-két lassú úgynevezett hűtő kört kellett tenni, hogy visszahűljenek a slick gumik, mert csak így volt esély újabb gyors és tapadásban jobb köröket futni.

Fotók: Tüsy FotóFotók: Tüsy Fotó

Az abszolútban és a kategóriákban is kemény ezredmásodpercekben mérhető csatákat vívtak, amely végén Pócsay Attila diadalmaskodott az abszolút első helyen, megelőzve Gáspár Eriket és Ender Martint a dobogón.

A következő gokartverseny szeptember 13-án lesz, ahol ismét a test-test elleni csatáé lesz a főszerep.


A kategóriák dobogósai:

I. csoport: 1. Pócsay Attila, 2. Ender Martin, 3. Mulicz László.
II. csoport: 1. Gáspár Erik, 2. Klepeisz Zoltán, Temesvári Csaba.
III. csoport: 1. Békefi Sándor, 2. Iván András, 3. Németh Attila.
Gyermek csoport: 1. Rédling Tamás, 2. Kecskés Marci, 3. Csóka Godvin

vehirsport.hu
további cikkek
Több ember meghalt egy raliversenyen Lábatlan és Bajót között baleset Több ember meghalt egy raliversenyen Lábatlan és Bajót között Négyen meghaltak és többen megsérültek, amikor az Esztergom-Nyerges Rallyn egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) vezetősége közleményben tudatta, hogy a hatóságokkal együttműködve vizsgálja a baleset körülményeit. 2024. március 24. 16:23 Ausztrál Nagydíj - Sainz nyert Melbourne-ben, Verstappen kiesett Ausztrál Nagydíj - Sainz nyert Melbourne-ben, Verstappen kiesett A vakbélműtétje után lábadozó Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat, melyet a címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája műszaki hiba miatt feladott. 2024. március 24. 6:38 Szaúdi Nagydíj - Dzsiddában is folytatódott Verstappen sikersorozata Szaúdi Nagydíj - Dzsiddában is folytatódott Verstappen sikersorozata A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője rajt-cél győzelmet aratott a vasárnapi Forma-1-es Szaúdi Nagydíjon Dzsiddában. 2024. március 9. 19:50 Veszprémből indul az ERC-sorozat – újabb lépés a sportfőváros cím felé rali Veszprémből indul az ERC-sorozat – újabb lépés a sportfőváros cím felé A Rally Hungary lesz a 2024-es ERC-sorozat nyitóversenye, amelyet április 12. és 14. között veszprémi központtal, murvás pályákon tartanak meg. Rali Európa-bajnokot majd öt aszfaltos és három murvás verseny összesített eredménye alapján avatnak.   2024. március 6. 13:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.