Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Floorball: visszavágtak az érdieknek

2015. január 13. 21:36 // Forrás: Orosz Tamás
A Lizards Floorball Team U15-ös csapata 5-3-re verte az Ares gárdáját.

Eljött a visszavágási lehetőség a veszprémiek számára a tavalyi utolsó bajnoki fordulóban elszenvedett vereség után. A „gyíkok” éppen ezért nagyon meg szerették volna mutatni i, hogy tudnak jobban játszani.

A hazaiak kezdeményeztek a mérkőzés elejétől fogva. A második perc végén meg is született az első gól Fertig Dávid pontos lövéséből. A továbbiakban is maradt a Lizards nyomás, de nem sikerült a jól összezáró Ares védelmet feltörni. A kialakított helyzetek pedig rendre kimaradtak. Ez meg is bosszulta magát, mert a nyolcadik perc elején aztán sikerült egyenlíteniük a vendégeknek egy eladott labdának köszönhetően.

A második harmad elején sem változott semmi. A vendéglátó első sora folyamatosan nyomás alatt tartotta az érdi csapat kapuját, de csak nem jött a következő gól. Ez ismét megbosszulta magát és a 6. percben a vendégek jutottak egy gólos előnyhöz egy újabb hibát kihasználva. A játékrész hajrájában megrázta magát a Lizards. Először Praznovszky Pál egyenlített Orosz Luca szabadütéséből, majd két percre rá Tóth Imre pontos passzát váltotta gólra Fertig Dávid.

Az utolsó harmad szinte tökéletes másolata volt a középsőnek. A 6. percben az Ares csapata kiegyenlített Kovács Benjamin góljával, amire a 10. perc hajrájában Fertig válaszolt Praznovszky passzából. Ekkor Kiss Zoltán edző időt kért, hogy kicsit megnyugtassa együttesét és átbeszéljék az utolsó öt perc taktikáját az egygólos vezetés tudatában. Látszott is a középkezdés után, hogy már nem támadtak olyan intenzíven a hazaiak, arra törekedtek, hogy biztosan tartsák a labdát, ne adjanak esélyt a gólszerzésre ellenfelüknek. Így is leginkább az Ares térfelén tartózkodott a labda, amit a vendégek próbáltak minden áron megszerezni. A nagy hajtásban aztán ők is hibáztak, amit Balázs Levente tudott kihasználni Bögi Levente passzából beállítva a végeredményt fél perccel a meccs lefújása előtt.

U15-ös florrball-bajnokság:
Lizards Floorball Team–Ares Hockey Club 5-3 (1-1, 2-1, 2-1)

– Jól sikerült a visszavágó, de jobban kell a helyzeteket kihasználni ahhoz, hogy ne nehezítse meg magának a mérkőzéseket a csapat – értékelt Orosz Tamás, a veszprémiek csapatvezetője.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.