Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Karl Erik Böhn gyógyíthatatlan beteg

2014. január 26. 12:24 // Forrás: MTI, fotó: tv2.no
Az orvosok ismét rosszindulatú sejteket találtak Karl Erik Böhnnek, a magyar női kézilabda-válogatott norvég szövetségi kapitányának szervezetében, ami azt jelenti, hogy a leukémiával kezelt edző, aki csontvelő-átültetésen is átesett, gyógyíthatatlan.

Böhn hétfőn a norvég TV2 televíziós csatornának nyilatkozva arról beszélt, hogy "megkapta halálos ítéletét két hematológustól". Könnyeivel küzdve azt mondta, nem tudja, hogy napok, hetek vagy hónapok vannak hátra az életéből, de próbálja tartani magát, mert ez az egyetlen, amit tehet.

Az MTI megkeresésére a norvég hírügynökség kézilabdával foglalkozó szakújságírója azt mondta, Böhn gyógyíthatatlan, valószínűleg ez az utolsó karácsonya, mert rendkívül agresszív a szervezetét megtámadó rákos betegség.

Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek azt mondta, napi kapcsolatban áll a szakvezetővel, de nincs felhatalmazása arra, hogy állapotáról nyilatkozzon. Hozzátette, az elnökség januárban mindenképpen foglalkozik a női válogatott szövetségi posztjával, és emberi, illetve szakmai szempontokat figyelembe véve fog dönteni az ügyben.

Böhn 2011-ben vette át a magyar válogatott irányítását, és vezetésével tavaly decemberben bronzérmes lett az Európa-bajnokságon. Ezután két hónappal leukémiát diagnosztizáltak nála. A kezelések után tünetmentes volt, s azt tervezte, hogy januárban Magyarországra látogat. A vasárnap befejeződött világbajnokságon az őt helyettesítő Hajdu Jánossal nyolcadik helyen végzett a magyar csapat.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.