Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Böhn köszönetet mondott magyarországi támogatóinak

2014. január 25. 22:42 // Forrás: MTI, fotó: tv2.no
Facebook-bejegyzésben mondott köszönetet magyar támogatóinak Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott leukémiával kezelt norvég szövetségi kapitánya, akinek a szervezetében a napokban ismét rosszindulatú sejteket találtak az orvosok.

A minden magyar támogatójának címzett üzenetében többek között arról írt, hogy a válogatottat a jövőben nem ő fogja irányítani, de élete legboldogabb időszakát töltötte Magyarországon.    

"Hálásan köszönök minden Tőletek kapott támogatást és jókívánságot. Hihetetlen büszke vagyok, hogy lehetőségem volt ezt a gyönyörű országot, Magyarországot, képviselni. Itt elszántsággal, kitartással és nagyszerű beállítottsággal dolgoznak az emberek. Sajnos nem én fogom vezetni a magyar kézilabda-válogatott lányait 2014-2016-ban. De mindenképpen sikerrel fognak szerepelni, mert csodálatos lányok. Nagyon köszönöm, hogy olyan szépen fogadtatok és a Magyarországon töltött periódust az életem legboldogabb időszakává tettétek" - áll az üzenetben.    

A csontvelő-átültetésen is átesett edző hétfőn a norvég TV2 televíziós csatornának nyilatkozva arról beszélt, hogy "megkapta halálos ítéletét két hematológustól". Könnyeivel küzdve azt mondta, nem tudja, hogy napok, hetek vagy hónapok vannak hátra az életéből, de próbálja tartani magát, mert ez az egyetlen, amit tehet.

Böhn 2011-ben vette át a magyar válogatott irányítását, és vezetésével tavaly decemberben bronzérmes lett az Európa-bajnokságon. Ezután két hónappal leukémiát diagnosztizáltak nála. A kezelések után tünetmentes volt, és azt tervezte, hogy januárban Magyarországra látogat. A múlt vasárnap befejeződött világbajnokságon az őt helyettesítő Hajdu Jánossal nyolcadik helyen végzett a magyar csapat.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.