Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Magyarország férfi kézilabda Eb-t rendezne

2018. február 15. 12:26 // Forrás: eurohandball.com
A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) Szlovákiával közösen kandidált a 2022-es és a 2024-es férfi kézilabda Eb megrendezésére. A pályázatban már a 8500 fő befogadására alkalmas Veszprém Aréna tervével találkozhatunk.

Az Európai Kézilabda Szövetségnek (EHF) benyújtott magyar-szlovák közös pályázati anyagból kiderül, hazánk négy városban Budapesten, Szegeden, Debrecenben és Veszprémben rendezne mérkőzéseket, míg északi szomszédaink Pozsonyban és Kassán látnák vendégül Európa legjobb férfi kézilabdázóit.

További érdekesség, hogy a pályázati anyagban a Veszprém Aréna már 8469 fős maximális befogadási képességgel szerepel. Az Aréna kibővítését 2020-ig fejezik be az anyag szerint. A Tisza-partiak pedig új csarnokkal, a 8200 fő befogadására alkalmas Pick Arénával kerültek be a pályázatba.

A 2022-es időpontra a belgák, a franciák és a spanyolok szintén közös anyagot adtak be, de a két északi jelentkező, Dánia és Svédország is együtt adna otthont az eseménynek.

A 2024-es Eb-re a németek önálló rendezőkét jelentkeztek be, míg a dánok ezúttal Svájccal karöltve próbálják elnyerni a rendezés jogát.

Végső döntés az EHF június 18-19-i skóciai ülése után várható.

A magyar-szlovák pályázat videós anyagát itt láthajta:

Zatkalik Dániel
Tál Dominik

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.