Bizonyítottak a Telekom fiataljai

  • Telekom Veszprém
  • 2018.01.20
  • 22:13
A veszprémi fiatalok megállták a helyüket Európa kézilabda-sztárgyárai ellen: az U18-asok bronzérmet ünnepelhettek az Arénában, az U16-os legénység pedig negyedik lett a Balaton Kupán.

Az elmúlt három napban a jövő kézis titánjai játszották a főszerepet a XXVIII. alkalommal kiírt Balaton Kupán. A Veszprém Arénában és a Tüzér utcai sportcsarnokban rendezett viadalra ezúttal is rangos mezőny érkezett, a régió legkiválóbb kézilabdaműhelyeivel szemben kellett felvennie a kesztyűt a Telekom U18-as és U16-os együtteseinek.

Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

Az elmúlt napokban a felnőtt férfi kézilabda-válogatottunk Eb-kudarca kapcsán nem kevés kritika érte a hazai utánpótlás helyzetét. Nem kerülte el a kritikák kereszttüze a veszprémi kézilabda fellegvárat sem, amely négy évvel ezelőtt rakta le modern alapokra helyezett utánpótlásprogramja alapjait – tudtuk meg Tombor Csabától, az U18-as korosztály vezetőedzőjétől.

­– Négy évvel ezelőtt a hazai mezőnyben nem volt ellenfelünk, majd kimentünk egy tornára, s gyakorlatilag mindenki könnyedén átgázolt rajtunk – emlékezett vissza a nem túl szívderítő közelmúltra Tombor, aki szerint óriási fejlődés vette kezdetét ezt követően. Jól példázza ezt, hogy a zágrábi utánpótlásműhely – amely évről évre ontja magából a nemzetközi szinten is eredményes kézilabdázókat –, négy éve még játszi könnyedséggel gyalogolt át a veszprémi fiatalokon. A horvát gárda a mai elődöntőben viszont csak kőkemény, végletekig kiélezett csatában, utolsó perces góllal tudta beverekedni magát a fináléba a Telekom U18-as seregével szemben.

Tombor Csaba

– Gondolkodási sebességben és fizikálisan is előttünk jár még a Celje és Zágráb, rengeteg ilyen hőfokú találkozó kell, hogy tartósan beérjük őket – húzta alá Tombor Csaba, aki biztos benne, hogy jó úton járnak kollegáival. Rávilágított Szita Zoltán és Tóth Attila helyzetére, akik a Telekom „kézilabdás iskolájából” kilépve bizonyították, megállják a helyüket az NB I-ben, sőt a válogatottban is bemutatkozhattak.

A mindkét korosztályban nyolccsapatos Balaton Kupa a következőképp alakult a Tombor-legénység számára. A Szeged (28-18) és a Belgrád (32-17) kiütése után kemény pofonba szaladt az együttes a későbbi győztes Celje ellen (19-29). A szombati elődöntőben aztán ötgólos hátrányból is felállva, végletekig kiélezett csatára késztették a zágrábiakat, akik egy szerencsés találattal az utolsó másodpercben biztosították be döntőbeli szereplésüket (22-23). A bronzmeccsen ismét brillíroztak a mieink, akik a magabiztosan múlták felül a Vojvodina együttesét. ­– Elégedett vagyok a csapatom játékában, sok hiányzóval vágtunk neki ennek a tornának, s az első mérkőzésen a kezdő beállónkat is elveszítettük. A fiúk küzdeni akarásból és tartásból is jelesre vizsgáztak – értékelt Tombor Csaba.

Az U16-os korosztály a Tüzér utcai csarnokban ugrott mélyvízbe. Ők a Vardar Szkopje és a bosnyák Lokomotiva Brcko legyőzésével jutottak az elődöntőbe, ahol szoros csatában a celjeiek ellen maradtak alul. A bronzérem itt nem jött össze, a horvát Dugo Szelo simán verte a mieinket.


A XXVIII. Balaton Kupa álomcsapatai és legértékesebb játékosai

U16-os korosztályban:

Balszélső: Bakos Bálint - Telekom Veszprém
Balátlövő: Fabian Grubisic - MRK Dugo Selo
Irányító: Luka Leskovec - PPD Zagreb
Jobbátlövő: Matej Svrznjak - PPD Zagreb
Jobbszélső: Jakob Pelko - RK Celje Pivovarna Lasko
Beállós: Zlatko Rauzan - MRK Dugo Selo
Kapus: Dominik Kuzmanovic - MRK Dugo Selo
Legértékesebb játékos: Nik Cirovic - RK Celje Pivovarna Lasko

U18-as kororsztályban:

Balszélső: Davor Causevic - RK Vojvodina
Balátlövő: Zvonimir Safranko - PPD Zagreb
Irányító: Domen Makuc - RK Celje Pivovarna Lasko
Jobbátlövő: Szuharev Lev - Telekom Veszprém
Jobbszélső: Teo Jezernik - RK Celje Pivovarna Lasko
Beállós: Antonio Ljubic - PPD Zagreb
Kapus: Nagy Benedek - Telekom Veszprém
Legértékesebb játékos: Jernej Mlakar - RK Celje Pivovarna Lasko

Tabellák
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2017/18
1. Paris Saint-Germain 22
2. Telekom Veszprém 15
3. SG Flensburg-Handewitt 15
4. THW Kiel 15
5. Kielce 11
6. Meskov Breszt 8
7. Aalborg Handbold 5
8. RK Celje 5
utolsó módosítás 2018. február 19. 06:14
tovább »
Férfi kézilabda NB I, 2017/18
1. Rába ETO Győr 35
2. MVFC Berettyóújfalu 34
3. Swietelsky Haladás VSE 29
4. Dunaferr 28
5. Nyírgyulaj KSE 22
6. 1. FC Veszprém 20
7. Ferencvárosi TC 16
8. Debreceni Egyetemi AC 12
9. Aramis SE 11
10. Bőny 9
utolsó módosítás tegnap 19:43
tovább »