Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

VEDAC: Megszólalt a menesztett edző és a klub is

2017. december 14. 14:29
Bombaként robbant tegnap délután a hír, miszerint megválik sikeredzőjétől a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC). A menesztett szakembert és a klubvezetést is megkérdeztük a szakítás körülményeiről.

Sportberkekben egy ideje már lehetett hallani egy elhúzódó konfliktusról a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) háza táján, mégis bombaként robbant tegnap a hír, miszerint az egyesület megválik egyik sikerkovácsától, Tóthné Stupián Anikótól.

A királynék városának egyetlen olimpiai bajnokát adó egyesület tájékoztatása szerint a menesztést egy hosszú folyamat előzte meg. A klubvezetés pedig úgy látta, elkerülhetetlenné vált a személyi változás az egyesületnél folyó stratégiai munka sikeres kivitelezéséhez – olvasható a klub szerdai kommünikéjében.

Tóthné Stupián Anikó (archív fotó)

Azt Stupián Anikó is elismerte megkeresésünkre, hogy egy szakmai konfliktus hosszabb ideje fennállt a VEDAC vezetése, s a között a futóedzői csapat között, melyet ő irányított eddig. – A közelmúltban egy olyan megoldáson dolgoztunk, ami az egyesület elnökségén keresztül rendezhette volna a kialakult helyzetet, ehhez képest, amikor a januárban esedékes portugáliai edzőtáborozás részleteiről szerettem volna tárgyalni a vezetőkkel, kezembe kaptam a menesztésemről szóló tájékoztatást – nyilatkozta portálunknak a középtávfutó szakág korábbi szakvezetője.

A sportolók körében népszerű, olimpikonokat, s számtalan magyar bajnokot kinevelő tréner azt is nehezményezte, hogy tanítványainak a különböző hírportálakról kellett értesülniük arról, hogy január 1-jével elküldik a VEDAC-tól.

– Azt gondolom, hogy bármilyen nehéz ember is vagyok, a munkámat, melyet szeretek, nagyon komoly elánnal és lendülettel végeztem az VEDAC-nál töltött több mint harminc évben. Azt is cáfolni szeretném, hogy velem nem lehet együttműködni, jól példázza ezt, hogy jelenleg is több mint száz gyerekkel foglalkozom, s a kollegáimmal is tizenöt éve dolgozunk közösen – húzta alá Stupián Anikó, aki elismerte, előfordult, hogy kritikával illette a VEDAC jelenlegi irányítását.

Elmondása szerint előfordultak csúszások a fizetések utalásában, s egyéb finanszírozási problémák is adódtak. Mint mondta, ezek a kritikák azt a célt szolgálták, hogy sportolói zavartalanul készülhessenek a rájuk váró feladatokra.

A nemrégiben alapított sportegyesületének hátteréről is beszélt a tréner. – Szabadidősporttal kapcsolatos egyesületet hoztam létre, aminek semmi köze nem volt az atlétikához. Tény és való, hogy egérutat láttam benne, de én továbbra is azt az utat kerestem, hogy a sportóimmal a VEDAC kötelékein belül dolgozhassak – tette hozzá.

A jövővel kapcsolatban még nem kívánt nyilatkozni, de annyit elárult, több lehetséges opciót is el tud képzelni, s annyi már most látszik, hogy tanítványai közül többen is hajlandóságot mutatnak arra, hogy új állomáshelyére is kövessék őt.

Természetesen a VEDAC vezetőségét is felkerestük a döntés kapcsán, ők közleményban válaszoltak megkeresésünkre, melyet változtatás nélkül közlünk az alábbiakban.

A tegnapi napon a VEDAC vezetése által kiadott sajtóközlemény után szeretnénk minden kétséget eloszlatni és megerősíteni minden kedves tagunkat és támogatónkat, hogy az edzések zavartalansága és a szakmai munka folyamatossága biztosított az egyesületünkben.
A döntésben érintett élversenyzők számára a VEDAC az új helyzetben is valós alternatívát kínál, amellyel kapcsolatban az egyeztetések folyamatban vannak az érintettekkel. Mindent megteszünk, hogy a VEDAC minden sportolója számára ez az időszak zökkenőmentesen és a lehető legnyugodtabb mederben teljen el.
Az egyeztetéseket követően tájékoztatjuk a szülőket egy szülői értekezlet keretében, ahol minden felmerülő kérdésre választ kívánunk adni. A szülői értekezletre december 18-án, hétfőn 19:00 órakor a Simonyi iskola auljában kerül sor, ahova szeretettel várjuk a sajtó képviselőit is. Addig is az ismert elérhetőségeken állunk rendelkezésre!


Tóthné Stupián Anikó távozik a VEDAC-tól!

Nem hosszabbítja meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) Tóthné Stupián Anikó 2017. december 31-én lejáró szerződését. Az edző új veszprémi sportegyesületet alapított.

Zatkalik Dániel
vehirsport.hu
további cikkek
Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE SVSE Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE A szeszélyes április mostanában a szeles, esős, hűvös arcát mutatja, de ez sem riasztotta el a legkisebb SVSE-s atlétákat, hogy megmutassák, mire képesek: a veszprémiek az április 20-án rendezett VI. Kis Károly Emlékversenyen nyolc aranyérmet szereztek. 2024. április 23. 12:41 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.