Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Összefogott a veszprémi focitársadalom

2017. december 3. 10:45
Pernyesz Imre játékvezető betegséggel vívott harcában segítettek a szombati jótékonysági focitorna résztvevői.

Szombat délután tízcsapatos jótékonysági teremlabdarúgó-tornát rendeztek a Wartha Vince utcai sportcsarnokban. A torna bevételét a megye szerte közkedvelt, korábban játékvezetőként ténykedő Pernyesz Imrének ajánlották fel szervezők.

Pernyesz Imre közel harminc éve kíséri figyelemmel megyénk futballéletét. A játékvezető márciusban vesztette el egyik lábfejét egy baleset következményeként. Innen kelt fel, s tanult meg újra járni, az élet azonban újabb próbatétel elé állítja. Januárban ugyanis szívműtét vár rá, ebben a harcban szeretnék segíteni sporttársai, akik gyűjtést szerveztek megsegítésére.

Ovádi Péter, Szabó Péter, Pernyesz Imre és Porga GyulaOvádi Péter, Szabó Péter, Pernyesz Imre és Porga Gyula

– Jó tudni, hogy egy olyan közösséghez tartozunk, amely összefog baj esetén – húzta alá az esemény megnyitóján Szabó Péter. A szervezőcsapat tagjától megtudtuk, Pernyesz Imre betegsége óta sem szakadt el szeretett sportágától, továbbra is kiemelt figyelemmel követi a nagypályás együttes életét, kéri számon kollegáit egy téves ítéletet követően, s tesz egy buzdító megjegyzést, ha a helyzet úgy kívánja.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere az összegyűlt népes tömegre nézve háláját fejezte ki a segítségnyújtásban résztvevőknek. – A veszprémi focitársadalom erejét mutatja, hogy ennyien összegyűltünk ma. Sajnos többször volt már rá példa, hogy a családunk egy tagja bajba került, de ilyenkor mindig össze tudtunk fogni – húzta alá a városvezető, majd egy személyes, humoros anekdotát is megosztott a futballmúltjából, melyen Pernyesz Imre fújta a sípot. Az eseményen részt vett Ovádi Péter önkormányzati képviselői is.

Porga GyulaPorga Gyula

A tornára tíz csapat adta le nevezését. A résztvevők ötös csoportban, körmérkőzéses rendszerben mérték össze tudásukat, ezt követően pedig a csoportgyőztesek vívtak döntőt egymással.

Zatkalik Dániel
további cikkek
Nem hirdettek győztest a Fűzfő–Úrkút rangadón vármegyei foci Nem hirdettek győztest a Fűzfő–Úrkút rangadón A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott a listavezető Úrkút az üldöző Fűzfővel – képriport a rangadóról, összefoglaló a forduló eredményeiről. 2024. április 22. 12:21 Tömösvári duplájával kimászott a gödörből a Veszprém Practical VSC Tömösvári duplájával kimászott a gödörből a Veszprém A Practical VSC 2-0-ra nyert a Dorog vendégeként a labdarúgó NB III vasárnapi mérkőzésén. A címvédésért küzdő veszprémiek számára jól jött a siker, hiszen az elmúlt három fordulóban – a szurkolók nagy bánatára – elmaradt a győzelmük. 2024. április 21. 19:15 A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros labdarúgás A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén. 2024. április 20. 18:56 Élre áll a Fűzfő? – az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzése következik vármegyei foci Élre áll a Fűzfő? – az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzése következik A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi fordulójában a listavezető Úrkút az üldöző Balatonfűzfő otthonába látogat. A csapatokat jelenleg két pont választja el egymástól, a tópartiak győzelem esetén megelőzhetik címvédő riválisukat. 2024. április 18. 8:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.